2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Hideg cseresznyés édesség

Hozzávalók:
30 dkg cseresznye, 5 evőkanál cukor, 1citrom héja, 1 szegfűszeg, 2 tojássárgája, 6 ekanál száraz fehérbor, 1 csomag azonnal oldódó zselatinpor, 3 dl tejszín, 10 db babapiskóta

Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, két evőkanál cukorral, a citromhéjjal, a szegfűszeggel és két evőkanál vízzel kis lángon 15 percig főzzük.
A tojássárgákat a maradék cukorral jól kikeverjük, majd folytonosan kevergetve kanalanként hozzáadunk 4 evőkanál bort. Forró vízfürdőbe állítjuk, és addig kevergetjük, amíg a krém be nem sűrüsödik. Levesszük a tűzről, és feloldjuk benne a zselatint. Hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük, és a krémhez keverjük. A babapiskótát elrendezzük egy lapos tálon, és meghintjük a maradék borral. Rákenjük a krém felét, erre a főtt cseresznyét, végül a krém maradékát. Legalább három órára a hűtőszekrénybe tesszük, tejszínhabbal, cseresznyeszemekkel és citromfűvel díszítjük.

Nemecz Anita, Székesfehérvár; József Attila u. 39.8/1. 8000


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!