2017. június 28., szerda ; Levente, Irén napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Meggygaluska tejmártásban

Hozzávalók:
50 dkg meggy, 7 dl tej, hat tojás, 6 dkg piskótamorzsa, 5dkg méz, 1 cs. vaníliáscukor

Elkészítés:
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és megdaráljuk, vagy robotgéppel péppé zúzzuk. Belekeverjük a piskótamorzsát, a mézet és az egész tojást. Addig pihentetjük, míg a morzsa a nedvességtől megdagad, és a pép besűrösödik. Közben simára keverjük a tejet a vaníliás cukorral, felfőzzük, és takaréklángra állítva a gyümölcsgaluskákat beleszaggatjuk. Ha a galuskák megdagadtak, leszűrjük róla a tejet, és hűlni hagyjuk, majd összekeverjük 2 tojássárgájával. Kevergetve lassan felforraljuk, és ha langyosra hűlt, belekeverjük a két tojás habbá vert fehérjét. A tálra szedett galuskákra öntjük, és behűtve tálaljuk.

Perl Péterné, Farkasgyepű, Petőfi u. 68. 8582


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!