2014. október 31., péntek ; Farkas napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Csirkegombóc

Hozzávalók:
Csirkehús, olaj, paprika, só, pörköltízesítők, 80 dkg burgonya, 40 dkg liszt, 1 tojás, 2 pohár tejföl, 1 zöldpaprika, 2 db paradicsom

Elkészítés:
A szokásos módon csirkepörköltet készítünk, majd kicsontozzuk. Közben a burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, és áttörjük. Eldolgozzuk a liszttel, a tojással, sóval, és 1órát pihentetjük. A kicsontozott csirkehúst jól lecsurgatjuk, és pépesre vágjuk. Levét tejfölös habarással besűrítjük. A burgonyás tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 8 x 8 cm-es kockákra vágjuk. Ráhalmozzuk a húskrémet, és gombócokat formázunk. Lassan lobogó vízben kifőzzük. Tejfölös mártással meglocsoljuk, zöldpaprikával és paradicsommal díszítve tálaljuk.

Vámosi Gyuláné, Polgár, Táncsics u. 12. 4090


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!