2017. augusztus 17., csütörtök ; Jácint napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Csirkemell kaporszósszal és naranccsal

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell-filé, só, liszt, olaj, 1 l tej, 8 dkg vaj, 8 dkg liszt, 1,5 dl tejszín, 2 narancs, 2 csokor kapor, só, bors, reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, kevés olajon mindkét oldalát megsütjük, és félretesszük. A mártáshoz a vajat szobahőmérsékletűre olvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg nem habzik. Beletesszük, és átpirítjuk benne a finomra vágott kaprot, majd apránként belekeverjük a felforralt tejet és a tejszínt. Fűszerekkel ízesítjük, és hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre szedett narancsot. Ha a gyümölcs már benne van, nem szabad forralni, mert szétfő. A húst forrón, a mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizzsel kínáljuk.

Winkler Lászlóné, Somogyfajsz, Kossuth L. u. 5. 8708


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!