2014. augusztus 29., péntek ; Beatrix, Erna napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 

Rita éjjel is kétóránként kelt, hogy tápszerrel itassa őket

"Oviba járnak a papagájgyerekek"

Nyíregyházán a három hónapos papagájok oviba járnak. Pótmamájuk, Rita, megbújva, pityeregve figyeli a kis kedvencei első önálló szárnypróbálgatásait.


Mi újság van, gyerekek? Ízlett az ebéd, finom volt? Ugye nem veszekedtetek? - a sok kérdést Szalay Rita tette fel madarainak, akik, akár a gyerekek, köré gyűlnek, hogy izgatottan elcsipogják, mi is történt velük, amióta nem találkoztak.
Miután a papagájok kiörülték magukat, ránk is kíváncsiak lesznek. Amelyik már tud repülni, röptében veszi felénk az irányt, amelyik még nem, az a farmerunk redőibe kapaszkodva mászik rajtunk felfelé. A nyakláncainknál csak egy nagyobb sláger van: a fényképezőgép hosszú objektíve - vagyis szerintük az új pihenőhelyük. Az összesnek ki kell próbálni, ahogyan a háncsból készült cipőmet is, hiszen ennél tökéletesebb csőrkoptatót régen kaptak! Mindezt mi sem bánjuk: igaz, három hónaposan már több mint egy kilósak, de nagyon jól neveltek. Bár annak idején a saját hullámos papagájaink, ha kedvük tartotta, jól megcsipkedtek, ezek az állatok csak kedvesen kóstolgatnak. Vigyáznak ránk. Pótmamájuk, a Nyíregyházi Állatpart zoológiai asszisztense jó munkát végzett.
Rita már gyerekként is imádta az állatokat.
"Nálunk még a tyúkok is különleges becsben voltak tartva - legszívesebben a nagyanyám ölében is üldögéltek - meséli Rita.

Folytatás a Meglepetésben!


Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!