2014. április 20., vasárnap ; Tivadar napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 

Gyerekeinek továbbadja, amire édesapja tanította

Királyok gyűjtik hímes tojásait


Egész Európában rajonganak a kaposvári anyuka hímes tojásaiért. Lívia még az édesapjától tanulta a porcelánfestés tudományát - ám egy-egy alkotása már az ő gyermekei keze nyomát viselik.


Nem könnyű fiatalon egy híres porcelánfestő árnyékában nevelkedni, pláne, ha a mester Herenden él és alkot. A világhírű művész, Csiszár József lánya, Lívia pontosan tudja ezt. Édesapja a legendás porcelángyárban a mesterek mesterének számított, aki munkaidő után, otthon sem tette le az ecsetet. Dolgozószobájában varázslatos tájképek, portrék születtek.
Ebbe a festékszagú, csöndes alkotói világba csöppent bele Lívia. Az apró lányka eleinte a falra pingált a színes ecsettel, amit édesapja mosolyogva figyelt. Aztán ahogy cseperedett, egyre gyakrabban elvitte őt a határba, együtt lesték az erdő vadjait, a sűrű fák között a madarak röptét, a fűben szaladgáló hangyákat… Otthon pedig megfestették mindazt, amit láttak. Lívia azóta maga is elismert porcelánfestő lett, munkáit világszerte nagy becsben tartják a gyűjtők.
Öt és fél éve épp karácsony volt, amikor Lívia kisfia megszületett - és mikor a Meglepetés először meglátogatta. Akkoriban azt találgattuk, vajon mi lesz Ádámból? Szóba jött, talán sportoló, ha úszó olimpikon édesapja nyomdokaiba lép. Esetleg szabadlelkű festőművész lesz, akár az édesanyja. Úgy tűnik, az idő választ adott a kérdésre. Ugyanis ha szülei egyszerre nyújtanak felé egy kisautót és egy ecsetet, ő rögtön az utóbbit választja.

Folytatás a Meglepetésben!


Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!