2014. szeptember 22., hétfő ; Móric napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 

A bajcsiak leigazolták a papjukat!

"Keresztet vetek, mielőtt pályára lépek"

Tibor atya a vasárnapi szentmise után reverendáját mezre és tornacsukára cseréli. A nagybajcsiak nagyon büszkék rá, hogy a futball csapatukat erősíti. Hálát is adnak minden góljáért.


A vasárnap délutáni meccset akkor fújja le a bíró, amikor három góllal vezetnek a helyiek. Balogh Tibor, a 33 éves, középpályás poszton játszó plébános is a győztes csapat tagja. A győzelemtől pont olyan mámoros, mint a többiek. Amikor civilben, sportos szerelésben, hátizsákkal a hátán lép ki az öltözőből, le is kezel a szurkolóival. Ma már másodszor, hiszen megtette délelőtt is, a misét követően. Majd bringára pattan, hogy visszatekerjen a plébániára. Hobbikertészként jól tudja: meleg volt ma is, meg kell locsolni a kétszáz rózsabokrot.
A Győr-Moson-Sopron megyei négy község - Kisbajcs, Nagybajcs, Szőgye és Vámosszabadi - plébánosa sosem tartott attól, megszólják-e a falubeliek azért, mert a futballpályán is ugyanolyan otthon érzi magát, mint a templomban. Hiszen ez a kettő igenis összefonódik! "A sport hasonlóan működik, mint a keresztény élet - magyarázza. - Az ember megtanulja legyőzni önmagát, az önzőségét, a közömbösségét, a lustaságát."

Folytatás a Meglepetésben!


Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!