2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Ünnepi zsázsaleves

Hozzávalók:
1 liter kész, vagy leveskockából készült húsleves, 4 dkg vaj, 4 dl főzőtejszín, 5 dkg zsázsa, 1 evőkanál liszt, 1 kisebb sárgarépa, csipetnyi őrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyem, frissen őrölt fekete bors, só

Elkészítés:
A megmosott és megtisztított petrezselymet papírtörlő segítségével szárazra itatjuk, és apróra vágjuk. 2 dl tejszínből kemény habot verünk, majd hideg helyre félretesszük. A felhevített vajon megfuttatjuk a lisztet, folytonos keverés mellett apránként hozzáadjuk a húslevest, és kis lángon simára főzzük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk, blansírozzuk, majd amikor megpuhult, szitán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk jól lecsöpögni. A tejszín másik felét a levesbe keverjük. Hozzáadjuk az aprított zöldfűszereket, sóval, borssal ízesítjük. Reszelünk bele egy csipet szerecsendiót, és botmixer segítségével az egészet összeturmixoljuk. Újra felforrósítjuk, belekeverjük a felvert tejszínhabot, egyet forralunk rajta, és előmelegített levesestálba szedjük. A tetejét zsázsával, és vékony sárgarépacsíkokkal díszítjük. Leveses csészébe szedjük, és forrón tálaljuk.

407 kcal/adag (1709 kJ)

A Meglepetés tippje
Szerencsére télen is lehet cserepes zöldfűszereket kapni. Vegyünk karácsony előtt belőlük, mert frissen vágva, sokkal jobban kiadják az aromájukat, mint a szárítottak.


Elkészítési idő: 45 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!