2017. szeptember 21., csütörtök ; Máté, Mirella napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Szoljanka

Hozzávalók:
50 dkg hordós káposzta, 25 dkg marhacomb, 25 dkg sertéscomb, 15 dkg ecetes uborka, 5 dkg vaj, 1 evőkanál burgonyaliszt, só, őrült fekete bors

Elkészítés:
A káposztát rövid darabokra összevágjuk, és fazékba tesszük. Megmossuk a marhahúst, kockákra vágjuk, és rászórjuk a káposztára. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Kis lángon, fedő alatt főzzük. A marhahús hosszabb idő alatt puhul meg, mint a sertés, ezért kell külön-külön beletenni a húsokat. Amikor a marhahús félig megpuhult, hozzákeverjük a megmosott, zsíros részeitől megszabadított, kockákra vágott sertéshúst, és a szeletelt ecetes uborkát. Annyi vizet öntünk utána, hogy épp ellepje. A burgonyalisztet kevés vízzel elhabarjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen csomós, és besűrítjük vele a levest. További 5-6 percig forraljuk. Amikor a tűzről levesszük, vajat morzsolunk a tetejére, és máris tálalhatjuk.

350 kcal/adag (1470 kJ)

A Meglepetés tippje
A káposztát ne mossuk ki, hogy savanyítsa a levest, de ha nagyon sós, akkor öblítsük át, és ne tegyünk külön sót a levesbe.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!