2014. április 20., vasárnap ; Tivadar napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 




Káposztás lángos

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 2 közepes nagyságú főtt burgonya, 50 dkg reszelt fehérkáposzta, 3 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál cukor, törött bors, só

Elkészítés:
A reszelt káposztát felhevített olajon megforgatjuk, sóval, törött borssal ízesítjük, és megpirítjuk. A végén beleteszünk 1 mokkáskanál cukrot, hogy a színe kicsit sötétebb legyen. Félretesszük, és elkészítjük a lángos tésztáját. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, és a héját leszedve krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt fél deci tejben megfuttatjuk, és összedolgozzuk a liszttel, az áttört főtt burgonyával, a pirított káposztával, a tojás sárgájával, sóval, és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, és kilisztezett tálba tesszük. A tetejét megszórjuk liszttel, és tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ezt követően lisztezett deszkán félujjnyi vékonyra kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Széthúzzuk, hogy a tészta vékonyabbá váljon. Letakarva újabb 15 percig pihentetjük, majd bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőre téve felitatjuk róla a felesleges olajat, és melegen fogyasztjuk. Teával kínálva finom vacsora.

190 kcal/lángos (10 lángos esetén)(789 kJ)

A Meglepetés tippje
Ha lángost sütünk, használjuk hozzá ezt a lángos alapreceptet, csak hagyjuk ki belőle a káposztát.


Elkészítési idő: 50 perc + 1 óra kelesztés



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!