2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Mustáros csülök savanyú káposztával

Hozzávalók:
1 füstölt sertéscsülök, 3 fej vöröshagyma, 1 póréhagyma, 2 sárgarépa, 2,5 liter zöldségleves leveskockából, 1 evőkanál dijoni magos mustár, 2 piros húsú paprika, 1 kg savanyú káposzta, 1 dl almalé, 3 evőkanál olaj, 2-3 babérlevél, 8-10 szem szegfűbors, 8 szem egész bors, 8 szem borókabogyó,1 csokor petrezselyem, cukor, só

Elkészítés:
Elkészítjük a zöldséges alaplevet, és feltesszük benne a megmosott csülköt. Hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott sárgarépát, 1 félbevágott vöröshagymát, a borókabogyót, a szegfűborsot, az egész borsot. 1 órán keresztül közepes tűzön főzzük. A csülköt a levesből kivéve lecsöpögtetjük, és tepsibe tesszük. 200º C-ra felmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd mustárral megkenegetve további 10 percig pirítjuk, hogy bőre szép fényes legyen. 2 megtisztított vöröshagymát felkockázunk, a pórét karikára vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és feldaraboljuk. Előhevített olajba beleszórjuk a zöldségeket és megpirítjuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a babérlevelet, és felöntjük az almalével, sóval, borssal, cukorral ízesítjük, és alacsony hőfokon, időnként megrázogatva 30 percig főzzük. A csülköt tálra tesszük, káposztával körítjük, és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

509 kcal/adag (2138 kJ)

A Meglepetés tippje
Ha csülköt sütünk, előtte mindig tegyük fel főni, mert sokáig tart, amíg megpuhul. Legalább egy órán keresztül főzzük, és csak utána tegyük sütőbe.


Elkészítési idő: 2 óra



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!