2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Vaníliás kifli

Hozzávalók:
20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 30 dkg porcukor, 5 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 5 dkg mogyoró, 5 dkg mandula, csipetnyi só

Elkészítés:
Leforrázzuk a mandulát, hogy könnyen lejöjjön a héja, és a mogyoróval együtt finomra daráljuk. A lisztet gyúrótáblára szitáljuk, ráforgácsoljuk a hideg vajat, hozzáteszünk 10 dkg cukrot, a 2 tojássárgáját, a megdarált mandulát és mogyorót, kevés sót, és kézzel összekeverve omlós tésztát gyúrunk belőle. Ha a tészta már egynemű, és minden hozzávaló egyenletesen eloszlott benne, alufóliába tekerjük, és 2 óráig pihentetjük a hűtőszekrényben. A tésztából 10 centis rudakat sodrunk, és 5 centis darabokra vágjuk, majd kifli formára hajlítjuk. 180º C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A vaníliás cukrot a maradék 20 dkg porcukorral összekeverjük, és a forró kifliket belehempergetjük. Ha kihűltek, szalvétával bélelt dobozba tesszük, hogy karácsonykor már csak a süteményestálra kelljen rakni. Addigra éppen megpuhulnak.

334 kcal/darab (20 db esetén) (1402 kJ)

A Meglepetés tippje
Tároláskor rakjunk a sorok közé sütőpapírt, nehogy a kiflik összetörjenek.


Elkészítési idő: 60 perc (+ 2 óra pihentetés)



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!