2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Szilvás ponty

Hozzávalók:
1 kilogrammos ponty, 40 dkg aszalt szilva, egy kevés citromos-cukros tea, 1 citrom leve, 1 pohár száraz fehérbor, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió

Elkészítés:
Fekete szálas teából enyhe, citromos-cukros teát főzünk, és megáztatjuk benne az alaposan megmosott, lecsurgatott aszalt szilvát. Ha megpuhult, kimagozzuk. A halat megmossuk, pikkelyétől megtisztítjuk, kibelezzük, belsejét alaposan kimossuk. A vaj felével kikenünk egy mély tűzálló tálat, közepére hosszában belefektetjük az alulról besózott halat, majd beborítjuk hajszálvékony szalonnaszeletekkel és köréöntjük a szilvát. A hal tetejét csak akkor sózzuk meg, ha a szalonna nem elég sós. Díszítésül kimagozott szilvaszemeket szalonnába göngyölve fogpiszkálóval a hal gerincére tűzünk. Az egészet meglocsoljuk fehérborral és a megmelegített maradék olvasztott vajjal. Forró sütőben, lefedve 35 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét 3 perc alatt ropogósra pirítjuk. Burgonyapürét vagy tört vajas burgonyát készítünk hozzá.

A Meglepetés tippje
Szilva helyett kedvünkre használhatunk más aszalt gyümölcsöt is, attól függően, hogy a család mit szeret jobban.


Elkészítési idő: 1 óra 15 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!