2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Csirke krémleves

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg margarin, 3 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 citrom kifacsart leve, 1 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, az esetleges pihéket eltávolítjuk. A megtisztított, megmosott hasábokra vágott zöldségeket a hagymával egy liter vízben puhára főzzük. Ezután a csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, az egyik mellett vékony metéltre vágjuk, a másikat a zöldséggel együtt botmixer segítségével összeturmixoljuk. A lisztből a margarinnal világos rántást készítünk, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Néhány kanál levessel felengedjük, majd a leveshez öntjük és besűrítjük vele. Visszatesszük a levesbe az összeturmixolt zöldségeket és a csirkemellet. Sóval, borssal ízesítve forralunk egyet rajta, majd a tűzről levéve, belecsurgatjuk a tejszínben simára kevert tojássárgájákat. Beletesszük a húscsíkokat, és citromlével savanyítjuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!