2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sonkás-sajtos kifli

Hozzávalók:
5 darabhoz: 30 dkg mélyhűtött leveles tészta, 10 dkg Gouda sajt, 10 dkg főtt sonka, 1 tojássárgája, 1 kis fej finoman felaprított vöröshagyma, 1 evőkanálnyi aprított petrezselyem, 1 késhegynyi oregano, 1 késhegynyi fehér bors, 1 tojás sárgája a kenéshez

Elkészítés:
Mielőtt hozzáfognánk a kifli elkészítéséhez, fél óráig hagyjuk a leveles tésztát kiengedni. Ha már kiengedett a tészta, lisztezett deszkán 45x25 centi nagyságú lapokat nyújtunk belőle. 5 darab háromszög alakú formára vágjuk. A sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tojás sárgájával, a felaprított petrezselyemmel, a kockára vágott hagymával, és borssal, oreganoval ízesítjük. Evőkanál segítségével kis halmocskákat rakunk a töltelékből minden háromszögre. Bevágjuk a háromszög szélesebb oldalát, és ráhajtjuk a töltelékre, majd nagyon lazán feltekerjük, hogy kifli formájú legyen. A tepsit kivajazzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük, és beletesszük a kifliket. A tetejüket felvert tojássárgával megkenjük, és 20 percig pihentetjük. A sütőt 180º C-ra felmelegítjük, a tepsit a középső sínre tesszük, és a kifliket 15 perc alatt megsütjük. Melegen tálalva kínáljuk vele a vendégeket, így a legfinomabb.

388 kcal/kifli, 1629 kJ

A Meglepetés tippje
Sonka és sajt helyett tölthetjük a kifliket fűszeres darált sertéshússal, és kifli helyett tekercsekbe is göngyölhetjük.


Elkészítési idő: 50 perc + 30 perc, amíg a tészta kienged



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!