2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Pulykagombóc leves

Hozzávalók:
1 kg pulykaaprólék, 1 csomag vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, néhány szem egész bors; a gombóchoz: 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 2 dkg csemegeszalonna, 1 tojás, 5 dkg zsemlemorzsa, késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 csokor petrezselyem, só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
Az aprólékot megmossuk, a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, és másfél liter vízben feltesszük főni. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön másfél óra alatt készre főzzük. A levest leszűrjük, a zöldségeket félretesszük, és melegen tartjuk. A főtt húsról a bőrét leszedjük, kicsontozzuk. Elkészítjük a gombócot. A leveshúst a kockára vágott szalonnával, az aprított petrezselyemmel, a megtisztított, megmosott és felkockázott vöröshagymával finomra daráljuk. Hozzákeverjük a tojást, a szerecsendiót, a frissen őrölt fekete borsot, sózzuk, és annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy jól formálható legyen. Összegyúrjuk, és fél órát állni hagyjuk. Utána vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, és a levesbe tesszük. Addig főzzük benne, míg a gombócok fel nem jönnek a leves tetejére. A levest levesestálban asztalra tesszük, a meleg zöldségeket külön tálban kínáljuk hozzá.

499 kcal/adag, 2096 kJ

A Meglepetés tippje
Ha különleges levesbetéttel akarjuk változatossá tenni levesünket, a pulykahús gombócba szórhatunk még egy kis lestyánt is. Az év végén megszokott lencseleves helyett pulykaaprólékból is tartalmas levest készíthetünk.


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!