2017. szeptember 21., csütörtök ; Máté, Mirella napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Töltött kel

Hozzávalók:
1 db 70-80 dkg-os kelkáposzta, 60 dkg darált hús (sertés vagy pulyka), 1 zsemle, 2 tojás, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál frissen őrült bors, 2 evőkanál piros arany, 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk, majd sós, szódabikarbónás vízben 15 perc alatt megfőzzük. A vízből kivéve leszűrjük, és hűlni hagyjuk. Egy tiszta, szétterített konyharuha közepére tesszük, majd óvatosan széthajtjuk a leveleket. A darált húst a vízben áztatott zsemlével, a tojással, sóval, 1 evőkanál piros arannyal, az őrölt borssal összedolgozzuk. Ezt a tölteléket a visszahajtott káposztalevelek közé tesszük, úgy, hogy a végén újra kerek kelkáposztaformát kapjunk. A konyharuha négy sarkát jól összekötözzük, és forrásban lévő vízben, fedővel lefedve, fél óra alatt készre főzzük. Fakanálra lógatva kicsorgatjuk belőle a felesleges vizet. Közben elkészítjük hozzá a mártást. 1 evőkanál felhevített olajban megpirítjuk a lisztet. 4 dl vízben elkeverünk 1 evőkanál piros aranyat, és felengedjük vele a pirított lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól kiforraljuk. A felszeletelt töltött kellel együtt tálaljuk.

419 kcal/adag, 1760 kJ

A Meglepetés tippje
A darált húst sokféleképpen felhasználhatjuk. Tököt, padlizsánt, burgonyát is tölthetünk vele.


Elkészítési idő: 70 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!