2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Rakott zöldbab tarhonyával

Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb, 2 fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 4 evőkanál olaj, 60 dkg mirelit zöldbab, 25 dkg tarhonya, 2 dl tejföl, só

Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és 3 evőkanál felhevített olajon üvegesre pároljuk. A megmosott és zsíros részeitől megszabadított sertéscombot kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük. Átforgatjuk benne, amíg a hús kifehéredik, majd sózzuk, paprikával megszórjuk, jól összekeverjük, és felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. Miközben a pörkölt készül, a tarhonyát 1 evőkanál felhevített olajon rózsaszínűre pirítjuk, felöntjük 1 liter vízzel, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és lecsöpögtetjük. Amikor a hozzávalók mind megfőttek, egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, és a tarhonya felét belesimítjuk. Elterítjük rajta a pörköltet, és az egészet beborítjuk a zöldbabbal. A tetejére a megmaradt tarhonya kerül. Meglocsoljuk tejföllel, és 15 percre 200º C-ra felmelegített sütőbe rakjuk. Addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul.

630 kcal/adag, 2646 kJ

A Meglepetés tippje
A mélyhűtött zöldség friss lesz, ha még fagyottan leöntjük forró vízzel, mert így kiázik belőle a fagyasztás alatt keletkezett víz.


Elkészítési idő: 80 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!