2014. október 31., péntek ; Farkas napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Töltött grépfrút

Hozzávalók:
4 kisebb grépfrút, 30 dkg mélyhűtött málna, 3 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, 2 tojás, 5 cl málnalikőr, fél tasak vaníliás pudingpor, aprított édes pörkölt mandula

Elkészítés:
A grépfrútot forró vízzel leöblítjük, héját alaposan ledörzsöljük, majd szárazra törüljük, és levágjuk a tetejét. A gyümölcs húsát kiszedjük, hártyáitól megszabadítjuk, kockákra vágjuk, a magokat eltávolítjuk. A mirelit málnát kiengedjük, hozzáadunk 2 evőkanál kristálycukrot, a kockára vágott grépfrút húsát és a málnalikőrt. Összekeverjük a gyümölcsöket a cukorral, a likőrrel, és két órára behűtjük. A tejből a pudingos zacskón lévő utasítás szerint vaníliás pudingot főzünk. Belekeverjük a tojások sárgáját, a 2 tojásfehérjéből kemény habot verünk, beleforgatunk 1 evőkanál cukrot, és ismét felverjük. Ezt a kemény habot beletesszük a meleg pudingba, és alaposan elkeverjük. Félretesszük hűlni. A málnás tölteléket kivesszük a hűtőszekrényből, és egyenlő arányban elosztva a grépfrútokba töltjük. A meleg pudingból evőkanállal 1-1 halmot a grépfrút tetejére halmozunk, majd a töltött grépfrútot visszatesszük a hűtőszekrénybe, és megvárjuk, amíg a puding teljesen kihűl. Vendégek kínálásakor a töltött grépfrút tetejét megszórjuk a cukros, pörkölt mandulával, és azonmód, hidegen fogyasztható. Nagyon különleges, pikáns desszert.

264 kcal/adag, 1108 kJ

A Meglepetés tippje
A grépfrút magas C-vitamin-tartalmú értékes biológiai tápanyagokkal rendelkező gyümölcs. Nagyon jól hat a fáradtságérzés csökkentésére.


Elkészítési idő: 55 perc + 2 óra behűtés



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!