2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sajtos almaleves

Hozzávalók:
1 alma, 3 csésze almabor, 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 4 dl tej, 20 dkg Gouda sajt, 3 tojássárgája, 1 dl tejszín, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál szerecsendió, 1 teáskanál vágott petrezselyem, 3 kanál pirított zsemlekocka

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk és kockákra vágjuk. Citromot csepegtetünk rá, hogy ne barnuljon meg. A tejet előre felforraljuk, hogy ne akkor húzzuk vele az időt, amikor éppen szükség lenne rá. A vajat felhevítjük, és 2 kanál liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, majd meleg tejjel felengedjük, habverővel elkeverjük, hogy teljesen csomómentes legyen. Jól összeforraljuk, beleöntjük az almabort, és lassú tűzön tovább főzzük. A sajtot lereszeljük, és a maradék lisztben megforgatjuk, majd a leveshez tesszük. A tejszínt kikeverjük a tojások sárgájával, a szerecsendióval, sóval ízesítjük, majd összefőzzük a sajtos krémlevessel. Az almakockákat kevés cukros vízben pár percig főzzük, majd a levesbe tesszük. Levesbetétnek zsemlekockát pirítunk hozzá, és a levest máris tálaljuk. A tetejét finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

601 kcal/adag, 2525 kJ

A Meglepetés tippje
Az almaleveshez ne válasszunk kásás almát, mert szétfő. Savanykás ízű alma alkalmas hozzá.


Elkészítési idő: 25 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!