2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Frankfurti tokány

Hozzávalók:
40 dkg marhahús, 1 pár virsli, 80 dkg kelkáposzta, 1 evőkanál paradicsompüré, 3 evőkanál étolaj, 1 mokkáskanál majoránna, 1 teáskanál fűszerpaprika, csipet őrölt fekete bors, köménymag, só

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk a zsiradéktól, a hártyáktól, és csíkokra vágjuk. A vöröshagyma héját lefejtjük, apró kockákra szeljük, és 2 evőkanál felhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott marhahúst, és zsírjára pirítjuk. Enyhén megsózzuk, a tetejét meghintjük fűszerpaprikával, majoránnával, frissen őrölt fekete borssal, és kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt takaréklángon pároljuk, ügyelve arra, nehogy leégjen. Amikor a hús már félig megpuhult és a vizet is épp elfőtte, összepirítjuk a paradicsompürével, kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, cikkekre vágjuk és a tokányhoz tesszük. Megszórjuk köménymaggal, picit sózzuk, ha szükséges, kevés vizet öntünk még alá, és puhára pároljuk. A virslit megmossuk, és karikákra vágjuk. A megmaradt olajat felhevítjük és megsütjük benne a virslit, amit tálaláskor a tokány tetejére halmozunk. A tokányhoz nem szokás köretet készíteni.

452 kcal/adag, 1898 kJ

A Meglepetés tippje
A marhahús vastartalma miatt az egészséges táplálkozás alapvető eleme, fontos, hogy rendszeresen szerepeljen étrendünkben.


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!