2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Konyakos narancskehely

Hozzávalók:
6 gombóc vanília fagylalt, 2 dl tejszín, 30 dkg narancsgerezd, 2 dl Courvoisier konyak, 4 Roletti rudacska; a somlói galuskához: 2 piskótalap, 1 csomag vaníliapuding, 0,5 l tej, 5 dkg mazsola, 5 dkg dióbél, 2 evőkanál rum

Elkészítés:
A vaníliapudingot a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd egy barna és egy fehér piskótalapot megtöltünk vele. Megszórjuk rumba áztatott mazsolával és durvára vágott dióval. Amikor a piskóta jól magába szívta a pudingot, pudingkanállal a kelyhekbe szaggatunk belőle. A somlói galuskát egy szép fagylaltos üvegkehely aljára halmozzuk, ráteszünk 3 gombóc vaníliafagylaltot, és meglocsoljuk konyakkal. A narancs héját lefejtjük, a hártyáikból kiemelt narancsgerezdeket a fagylaltra rakjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és ízlésünktől, hangulatunktól függően díszítjük vele a kelyhet. 1-1 Roletti rudacskát is adunk hozzá. Ha a vaníliafagylalt nem tartozik a kedvenceink közé, válasszunk mást, madártejet, stb.

1872 kcal/adag, 7862 kJ

A Meglepetés tippje
Desszertünket konyak helyett ízesíthetjük másfajta szesszel, például rummal, vermuttal stb.


Elkészítési idő: 30 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!