2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Vargánya krémleves

Hozzávalók:
1 kg vegyes csont, 50 dkg csiperkegomba, 10 dkg szárított vargánya, 1 fej vöröshagyma, 2 tojássárgája, 2 dl tejszín, 1 csomó vegyes zöldség, 4 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, frissen őrölt fekete bors, só

Elkészítés:
A vargányát megmossuk, fél órára meleg vízbe áztatjuk, majd ebben az áztató lében sűrűre főzzük. A csontokat megmossuk, a zöldségeket megtisztítjuk, folyóvíz alatt megmossuk, és feltesszük főni. Amíg az alaplé elkészül, megtisztítjuk a gombát, apróra vágjuk, a vöröshagyma héját leszedjük, és felkockázzuk. A hagymát kevés felhevített vajon megpároljuk, és megpirítjuk benne a gombát. Sózzuk, borsozzuk, kevés liszttel meghintjük a tetejét. A megpirított csiperkegombát felöntjük csontlével, hozzátesszük a vargánya eszenciát, 1 dl tejszínt, és jól felforraljuk, majd botmixer segítségével összeturmixoljuk. A tejszín másik felét kikeverjük a tojássárgákkal, és a krémleveshez adjuk. Ha szükséges, a levest utána ízesíthetjük. Csészében tálaljuk.

1114 kcal/adag, 4678 kJ

A Meglepetés tippje


Elkészítési idő: 55 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!