2017. július 26., szerda ; Anna, Anikó napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Csőben sült pezsgős csirke

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke, 1,5 dl száraz pezsgő, 5 dkg vaj, 10 dkg nyers, füstölt sonka, 1 csomó zöldhagyma, frissen őrölt fekete bors, só

Elkészítés:
A cserépedényt főzés előtt 2 órával vízbe áztatjuk. A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Az aprólékot félretesszük, leveshez máskor felhasználhatjuk. A csirke combját és a mellét kettévágjuk, és minden oldalát bekenjük sóval, borssal, majd cserépedénybe fektetjük. A zöldhagymát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk, és a csirkedarabokra szórjuk. A zöldjét is a tetejére rakjuk. A nyers, füstölt sonkát nagyon vékony csíkokra vágjuk, és beborítjuk vele a csirkehúst. Rámorzsoljuk a vajat, meglocsoljuk pezsgővel, és hideg sütőbe tesszük. A sütőt 150º C-ra melegítjük, és 15 percig ezen a hőfokon sütjük, majd a sütőt 190º C-ra állítva, a csirkét 50 perc alatt készre sütjük. Köretnek rizst párolunk hozzá. Márvány sajttal ízesített fejes salátával kínáljuk. Ha van időnk, készíthetünk burgonyalángost is köretnek. Nagyon jól illik hozzá, és igazán finom, de időigényes.

1203 kcal/adag, 5052 kJ

A Meglepetés tippje
Ha a gyomrunk nem bírja a füstölt ízeket, helyettesítsük a füstölt sonkát másfajta sonkával is.


Elkészítési idő: 60 perc + a cserépedény áztatása



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!