2014. július 29., kedd ; Márta, Flóra napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 




Burgonya krémleves snidlinggel

Hozzávalók:
4 közepes nagyságú burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, egy cikk zeller, 3 evőkanál olaj, fél liter víz, 4 dl tej, 2 szelet baconszalonna, 1 csokor snidling, 1 zöldségleves kocka, só, bors

Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, és felaprózzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. A konyhakész zöldségeket megmossuk, és hosszú darabokra vágjuk. Felhevített olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a darabokra vágott krumplit, a leveszöldséget, és néhány percig együtt pároljuk, majd felöntjük vízzel, teszünk bele zöldségleveskockát, és erős lángon 10 percig főzzük. Utána takarék fokozaton tovább főzzük a levest. Beleöntjük a tejet, megsózzuk, borssal fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a krumpli és a zöldségek megpuhulnak. Ha elkészült a leves, levesszük a tűzről, és botmixer segítségével összeturmixoljuk. A baconszalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk. A forró levest tányérra szedjük, bőségesen megszórjuk pirított baconszalonnával, és apróra vágott snidlinggel díszítjük.

209 kcal/adag, 878 kJ

A Meglepetés tippje
A burgonyát kizárólag főzés előtt tisztítsuk meg. Sokan a barnulás megakadályozása miatt vízben tartják a főzésig, emiatt viszont jelentősen csökken a benne lévő káliumtartalom.


Elkészítési idő: 40 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!