2017. augusztus 16., szerda ; Ábrahám napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Porhanyós sajtos (80 darabhoz)

Hozzávalók:
15 dkg vaj, 20 dkg Pannónia sajt, 2 dl tejszín, 1 kávéskanál pirospaprika, fél kávéskanál sütőpor, 25 dkg liszt, csipet só, 2 tojássárgája a megkenéshez, mák, szezámmag, apróra vágott pisztácia, köménymag, mandulaforgács a díszítéshez

Elkészítés:
A sajtot lereszeljük, összedolgozzuk a vajjal, a tejszínnel, teszünk bele sót, pirospaprikát. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk, és a masszába dolgozzuk. Az omlós tésztát három részre osztjuk, alufóliába burkoljuk, és hideg helyen, hűtőszekrényben 2 órát pihentetjük. A cipókat egymás után kivesszük a hűtőből, és lisztezett deszkán fél centi vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk belőle, és miután mind a három cipóból elkészültek a formák, kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk. A tojássárgákat egy evőkanál vízzel jól felverjük, és megkenjük vele a különböző formájú aprósüteményeket. A tetejüket felváltva megszórjuk mákkal, szezámmaggal, köménymaggal, de tehetünk rájuk durvára vágott pisztáciát vagy mandulaforgácsot. A sütőt 200ºC-ra felmelegítjük, és a tésztát középső sínen 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve tortarácsra helyezzük, amíg kihűl.

42 kcal/darab, 176 kJ

A Meglepetés tippje
A porhanyós sajtos süteményt készíthetjük Gorgonzola sajtból is, ahogy az olaszok szokták.


Elkészítési idő: 55 perc + 2 óra pihentetés



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!