2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Csülkös babgulyás

Hozzávalók:
1 hátsó füstölt csülök (1,5-2 kg), 70 dkg bab, 20 dkg zsiradék, 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg vöröshagyma, 50 dkg burgonya, 4 pirospaprika, 40 dkg vegyes zöldség, cseresznyepaprika, piros arany, liszt a rántáshoz, liszt, tojás, só a csipetkéhez

Elkészítés:
A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, diónyi darabokra összevágjuk. 5 percre feltesszük főni, hogy a füstös íze elmenjen, és ne legyen túl sós. Ezt a vizet ne használjuk fel a főzéshez. A csülköt nagyobb edénybe tesszük, hozzárakjuk az előző este beáztatott tarkababot, a megtisztított, megmosott és csíkokra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a vöröshagymát, és a kockára vágott burgonyát. Tehetünk bele kevés piros aranyat, és ízlés szerint cseresznyepaprikát. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a csülök és a bab puha nem lesz. A felhevített zsíron bő paprikás-fokhagymás rántást készítünk, és besűrítjük vele a levest. A tojásból, lisztből csipet sóval kemény csipetketésztát gyúrunk. Vizet nem teszünk bele. A tésztából morzsányi darabokat csipegetünk, és a babgulyásba főzzük. Amint a csipetkék feljönnek a felszínre, elkészült a sűrű leves, és máris lehet tálalni a laktató egytálételt.

1821 kcal/adag, 7648 kJ

A Meglepetés tippje
Füstölt csülök helyett vásárolhatunk szárnyas füstölt húst, azzal is nagyon finom, laktató étel.


Elkészítési idő: 2 óra + a bab áztatása



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!