2014. augusztus 30., szombat ; Rózsa napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Kelt pite

Hozzávalók:
5 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 2 egész tojás, 4 dkg margarin, fél citrom reszelt héja, 40 dkg liszt, 20 dkg durvára vágott dióbél, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hogy jobban tudjon dolgozni, és hozzáadjuk, a margarint, a két egész tojást, a citrom reszelt héját, a maradék tejet, cukrot, és az élesztős tejjel együtt hígabb kelt tésztát készítünk belőle. Jól kidolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha galuskatészta állagú. A tepsit kivajazzuk, a tésztát beleöntjük, és letakarva langyos helyen 40 percig kelni hagyjuk. Utána a tetejét megszórjuk durvára vágott dióbéllel, és 160º C-ra előmelegített sütőben, 30 percen keresztül egyenletesen sütjük. Ha megsült a tészta, kivesszük a sütőből, és megvárjuk, amíg langyosra hűl. Kockára vágjuk, a tetejét megszórjuk vaníliás cukorral, és hétköznapi ebédhez, egy tartalmas leves után második fogásnak kínálhatjuk ezt a könnyű és egyszerű tésztát.

182 kcal/kocka 20 kocka esetén, 764 kJ

Dióbél helyett megszórhatjuk mandulával, pisztáciával, aszalt gyümölcsökkel, vagy akár vegyesen mindegyikkel is.


Elkészítési idő: 80 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!