2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Távol-keleti tésztaleves

Hozzávalók:
25 dkg spagetti, 8 szál újhagyma, 20 dkg gomba, 1 kávéskanál szezámolaj, 1 evőkanál napraforgóolaj, 1 kis darab friss gyömbérgyökér, 5-6 levél fodros káposzta, 6 evőkanál cherry, 8 evőkanál terijaki szósz, 9 dl erőleves (kockából)

Elkészítés:
A forrásban lévő vizet a spagettire öntjük, majd lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk benne. Utána kivesszük az edényből, lecsöpögtetjük, és hideg folyóvíz alatt leöblítjük. Egy nagy lábosba beleöntjük a kétféle olajat, felhevítjük, és beletesszük a megtisztított, megmosott és félbevágott gombafejeket, a konyhakész, csíkokra metélt újhagymát. A gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük, a hozzávalókhoz adjuk, és az egészet jól összekeverjük. Néhány pillanatig forró tűzön tartjuk, majd felengedjük a kockából előre elkészített erőlevessel. Hozzáadjuk a cherryt, és a japán szósszal ízesítjük. Wokban olajat forrósítunk, és beletesszük a finom csíkokra vágott káposztát. Vigyázzunk, mert hirtelen fröcskölni fog, ezért mindig csak egy kis adagot pirítsunk meg. 1 perc alatt aranyszínű és ropogós lesz. Konyhai papírtörlő segítségével felitatjuk róla a zsiradékot. A levest felforraljuk, beletesszük a tésztát, és 2-3 perc alatt újra felfőzzük. Tányérba szedjük, a tetejét megszórjuk a friss, ropogós káposztával.

397 kcal/adag, 1667 kJ

A Meglepetés tippje
A wokban levő olajnak forrónak kell lennie. Ha igazi, vasból készült wokot használunk, türelemmel várjuk ki, amíg a vastag falú edényben az olaj felforrósodik.


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!