2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sült zöldségek sajttal, fokhagymás túróval

Hozzávalók:
1 kisebb brokkoli, 4 sárgarépa, 1 cukkini, 4 gombafej, 1 karikára vágott hagyma, citromlé, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 dl sör, 1 lapos evőkanál cukor, 3 szétválasztott tojás, 15 dkg reszelt trappista sajt, 20 dkg sovány tehéntúró, 1 gerezd fokhagyma, liszt a panírozáshoz, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. A megtisztított és megmosott sárgarépát a cukkinival együtt felkarikázzuk, és forrásban lévő sós vízben külön-külön puhára pároljuk, majd a vízből kivéve lecsöpögtetjük. A gombát megtisztítjuk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A zöldségeket és a karikára vágott hagymát lisztben megforgatjuk. A megmaradt lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel, a sörrel és a tojások sárgájával. A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A zöldségeket a masszába mártjuk, és felhevített olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre téve felitatjuk róla a zsiradékot. Tálra sorakoztatjuk, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, a tetejére reszelt sajtot szórunk. A villával összetört túróban elkeverjük a megtisztított, zúzott fokhagymát, és a sült zöldségekkel együtt kínáljuk.

457 kcal/adag, 1919 kJ

A Meglepetés tippje
A receptben felsorolt zöldségeken kívül más idényjellegű zöldségből is hasonló finomság készíthető.


Elkészítési idő: 35 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!