2017. június 22., csütörtök ; Paulina napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Rokfortos (márványsajtos) palacsinta

Hozzávalók:
12 db előre megsütött sós palacsinta, 10 dkg márványsajt, 3 dl tejföl, 1 csomó újhagyma, 5 dkg darált dió, 1 tojássárgája, 1 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 uborka, 1 csipet frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A márványsajt kétharmadát összekeverjük a tojássárgájával, majd teszünk hozzá egy evőkanál tejfölt. Belekeverjük a megtisztított, zúzott fokhagymát, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a darált diót, a megtisztított, karikára vágott újhagymát, és az egészet jól kikeverjük. A szokásos módon megsütjük a palacsintákat, csak kicsivel több sót teszünk a tésztába. A kész palacsintákat megkenjük a sajtos-diós krémmel, négyrét hajtogatjuk, és tűzálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk, hogy a csücskeik egymásra érjenek. A maradék tejfölt a maradék sajttal kikeverjük, és a palacsintákra simítjuk. 150º C-ra előmelegített sütőbe tesszük, hogy a palacsinták jól átmelegedjenek, de ne piruljon meg a tetejük. A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony szálakra reszeljük, az uborkát megmossuk, hosszában vékony lapokra gyaluljuk. A zöldségeket tálaláskor a palacsinták köré halmozzuk.

185 kcal/palacsinta, 777 kJ

A Meglepetés tippje
Ha már úgyis sós palacsintát sütünk, rugaszkodjunk el a hagyományoktól, és készítsük kétféle lisztből a palacsintákat. 20 dkg liszthez keverhetünk 5 dkg hajdinalisztet, és a palacsinták barnás színűek és ízletesek lesznek.


Elkészítési idő: 65 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!