2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sült májas lepény

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt, 17 dkg vaj, 2 dl langyos víz, 40 dkg sertésmáj, 15 dkg csemege paprika, 20 dkg csiperkegomba, csipet őrölt fahéj, őrölt fehér bors, cayenne bors, fél dl citromlé, 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, belemorzsoljuk a vajat, a liszt közepébe kis mélyedést vájunk, beleöntjük a langyos vizet, majd az egészet jól összedolgozzuk. Addig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Többször megsodorjuk, hogy a sikértartalma miatt rugalmas legyen. Hideg helyre tesszük, és háromnegyed órán keresztül pihentetjük, majd a lepényformára nyújtott tésztát 160º C-ra melegített sütőben készre sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A májat szeletekre vágjuk, és forró vajban megsütjük. Egy másik serpenyőben vajat hevítünk, és megpirítjuk benne a megtisztított és szeletekre vágott csiperkegombát. Amikor a gomba barnulni kezd, jól összekeverjük, és hozzáadjuk a sült májszeletekhez. Sóval, borssal, paprikával fűszerezzük, és erős lángon tovább pirítjuk. Beletesszük a tisztított, és fokhagymapréssel zúzott fokhagymát, és az egészet meglocsoljuk citromlével. Ezt a tölteléket egyenletesen ráterítjük az elősütött tésztára, néhány percre visszatesszük a sütőbe, és frissen, azon melegében tálaljuk.

880 kcal/adag, 3696 kJ

A Meglepetés tippje
Ugyanígy készíthetünk fehérboros tésztát is, csak langyos víz helyett fehérbort, 1 tojást, kevés cukrot teszünk bele.


Elkészítési idő: 45perc + 45 perc pihentetés



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!