2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Magyaros palócleves

Hozzávalók:
80 deka lapocka (bárány), 1 dl olaj, 3 fej vöröshagyma, 50 dkg tisztított burgonya, 50 dkg mirelit zöldbab, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 csokor petrezselyem, 1 nagy doboz tejföl, 3 dl asztali fehérbor, 1 citrom, édes-nemes paprika, köménymag, piros arany, liszt, 2 liter húsleves (kockából), só

Elkészítés:
A lapockát megmossuk, a hártyáit lefejtjük, és apró kockákra vágjuk. Felhevített zsiradékra megtisztított, megmosott és finomra vágott vöröshagymát szórunk, és aranysárgára pirítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, és a köménymaggal, késhegynyi piros arannyal, édes-nemes paprikával együtt a hagymához adjuk. Rátesszük a kockákra vágott lapockát, megsózzuk, és fedő alatt fél óráig pörköljük. Időnként felengedjük kevés húslevessel. Miközben a hús fő, megtisztítjuk a burgonyát, a mirelit zöldbabbal együtt a pörkölthöz adjuk, és felengedjük a maradék húslevessel. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, és mérsékelt tűzön puhára főzzük. A tejfölt liszttel kikeverjük, és az asztali borral együtt a forró leveshez adjuk. Egyet forralunk rajta, a tetejét meghintjük az előre elkészített finomra vágott petrezselyemmel, csepegtetünk bele citromlevet, és házilag készített csipetkével tálaljuk.

997 kcal/adag, 4187 kJ

A Meglepetés tippje
Nem szükséges borral ízesítenünk a levest, ha kímélni akarjuk a pénztárcánkat, nyugodtan elhagyhatjuk, nélküle is tartalmas és laktató étel.


Elkészítési idő: 45 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!