2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Paradicsomos csirkemáj rizottó

Hozzávalók:
20 dkg rizs, 25 dkg csirkemáj, 30 dkg paradicsom (vagy konzerv), 1 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl csirkeleves, 1 fél piros kaliforniai paprika, 1 fej lilahagyma, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál paradicsomsűrítmény, 1 csokor petrezselyem, 1 bazsalikomlevél, 1 evőkanál cukor, só, bors

Elkészítés:
A rizst 4 dl vízben puhára pároljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és előhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megmosott és kockákra vágott kaliforniai paprikát, beledobjuk a megmosott és összevágott petrezselymet, összekeverjük, és 4 percig együtt pirítjuk. A csirkemájat megmossuk, a hártyáit eltávolítjuk, az esetleg keserű, a májat ért epés részét kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk, és a többi hozzávalóhoz tesszük. Együtt tovább pirítjuk, amíg a máj is megsül. Ezután hozzákeverjük a megmosott és cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a cukrot, a bazsalikom levelét, vagy ha nincs otthon, kávéskanálnyi szárított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, az egészet jól átforgatjuk, majd felengedjük a leveskockából előre elkészített tyúkhúslevessel. A hozzávalók takaréklángon fedő alatt 15 perc elteltével megpuhulnak, majd a fedőt levéve 10 perc alatt az egész besűrűsödik, és az időközben elkészült rizsbe beleforgatjuk. Tetejét friss bazsalikomlevéllel díszítjük, és máris tálalhatjuk.

369 kcal/adag, 1550 kJ

A Meglepetés tippje
Az olasz paradicsomkonzervek két változata kapható: a hámozott paradicsom saját levében, vagy az előre darabolt változat.


Elkészítési idő: 40 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!