2017. augusztus 20., vasárnap ; ALKOTMÁNY ÜNN., István napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Currys leves

Hozzávalók:
60 dkg csontos csirkeaprólék, 2 db savanykás alma, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 evőkanál curry, kevés citromlé, só, őrölt fekete bors

Elkészítés:
Az aprólékot megmossuk, letisztítjuk, és másfél liter vízben feltesszük főni. Megsózzuk, és 25 perc alatt puhára főzzük. Amikor a hús megfőtt, a levest leszűrjük, a csontokról lefejtjük az aprólékhúst, és kis darabokra vágjuk, majd visszatesszük a lébe. A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát előhevített vajon üvegesre pirítjuk, liszttel megszórjuk, és folytonos kevergetés mellett néhány pillanatig tovább pirítjuk, aztán felöntjük a csirkelével és felforraljuk. Fűszerezzük curryvel, frissen őrölt fekete borssal. Ha szükséges, utána sózzuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. Citromlevet csurgatunk rá, hogy ne barnuljon meg. A reszelt almát kis tálkába tesszük, és a leveshez készítjük. A tojássárgákat simára keverjük a tejszínnel, és a forró leveshez adjuk. A levesestányér aljára rakunk egy kanál apróra vágott csirkehúst, rámerjük a levest, tetejét reszelt almával díszítjük, és azonnal tálalhatjuk.

461 kcal/adag, 1936 kJ

A Meglepetés tippje
Amikor a tojássárgával kikevert tejszínt a leveshez adjuk, nem forraljuk tovább, mert a tojás kicsapódik.


Elkészítési idő: 40 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!