2017. október 18., szerda ; Lukács napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Tepsis borda szerecsendióval

Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj, 60 dkg burgonya, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, 3 paradicsom, 20 dkg trappista sajt, őrölt köménymag, szerecsendió, só, bors

Elkészítés:
A krumplit sós vízben, héjában puhára főzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk és nem túl vastag karikákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, borssal meghintjük, és serpenyőben, felhevített vajon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, az alját beterítjük a szeletekre vágott burgonyával. Tejföllel meglocsoljuk, és ráhelyezzük a hússzeleteket. A paradicsomot karikákra, a sajtot szeletekre vágjuk, és mindegyik hússzeletre 5-6 karika paradicsomot és 1-1 szelet sajtot teszünk. Megszórjuk őrölt köménymaggal és frissen reszelt szerecsendióval. A tálat alufóliával befedjük, és a húst 160º C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Majd a fóliát levéve, a tetején lévő sajtot 10 percig pirítjuk, amíg ropogósra nem sül. Azonnal tálaljuk. Ízlés szerint készíthetünk mellé zöldsalátát is.

674 kcal/adag, 2830 kJ

A Meglepetés tippje
Aki szereti az erőset, használhat csípős paprikás vagy karakteresebb ízű sajtot a trappista helyett. Ügyeljünk arra, hogy amikor a fóliát levettük a tálról, a sajt ne barnuljon meg, ne égjen rá az étel tetejére, mert nem gusztusos látvány.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!