2017. október 17., kedd ; Hedvig napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Fahéjas szelet

Hozzávalók:
25 dkg + 2,5 dkg vaj a tepsi kikenéséhez, 25 dkg süteményliszt, 25 dkg barnacukor, 10 dkg tisztított napraforgómag, 3 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 dl főzőtejszín, 1 teáskanál őrölt fahéj, porcukor a tetejére

Elkészítés:
A vajat előre kivesszük a hűtőszekrényből, hogy kicsit megpuhuljon. Ha megpuhult, cukorral habosra keverjük, amíg ki nem fehéredik. A tojásokat egyesével beledolgozzuk. A szódabikarbónát, az őrölt fahéjat belekeverjük a lisztbe, hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a natúr napraforgómagot, és az egészet jól összekeverjük. A tepsit kivajazzuk, liszttel meghintjük – tűzálló tálat is használhatunk –, és a masszát belesimítjuk. A sütőt 180º C-ra előmelegítjük, (ha légkeveréses sütőben sütjük, elég 160º C-ra melegíteni), és fél óra alatt megsütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a tészta megsült, kötőtűvel vagy hústűvel szúrjunk bele, és ha a tű száraz marad, nincs rajta folyékony massza, a tészta megsült. Megvárjuk, amíg kihűl, majd kockákra vágjuk, és a tetejét meghintjük porcukorral. Délutáni teázáshoz, kávézáshoz kínáljuk.

267 kcal/kocka 20 kocka esetén, 1121 kJ

A Meglepetés tippje
A tepsi zsírozása helyett használhatunk sütőpapírt is, csak óvatosan húzzuk le a tésztáról, nehogy megsértsük.


Elkészítési idő: 55 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!