2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Tarkabab currys mártásban

Hozzávalók:
40 dkg bab, 1 babérlevél, 1 kávéskanál kurkuma, 1 kávéskanál csemege pirospaprika, 1 evőkanál vaj, 1 liter víz; a curryhez: 4 paradicsom, 25 dkg Pannónia sajt, 1-1 evőkanál vaj és olívaolaj, 2-2 evőkanál koriander és finomra reszelt gyömbér, 1 evőkanál kömény, fél kávéskanál édeskömény, 1 kávéskanál kurkuma, 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál só, 1 csokor finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:
A babot megmossuk, és előző este beáztatjuk. Másnap a maradék áztatóvízzel együtt 1 liter vízbe feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel, kurkumával, pirospaprikával ízesítjük, és beletesszük az evőkanálnyi vajat. Kuktában addig főzzük, amíg a leve sűrű nem lesz. Általában 25 perc alatt megfő. Amíg a bab fő, elkészítjük a currymártást. Kis mozsárban összekeverjük a koriandert a köménnyel, az édesköménnyel, és porrá zúzzuk. A gyömbért 1 deci vízzel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a porrá zúzott fűszereket, és sóval, citromlével addig keverjük, míg az egész tejszínes állagúvá nem válik. Ha sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk. Előhevített vajon hirtelen megpirítjuk a kockákra vágott sajtot, majd tálkába szedjük. A fűszerkeveréket ráöntjük a serpenyőben maradt vajra, jól elkeverjük, majd belerakjuk a kockákra vágott paradicsomot, és addig sütjük, míg a paradicsom pépes nem lesz. Ekkor beleforgatjuk a főtt babot, a sült sajtot, és öntünk rá néhány evőkanálnyit a bab levéből. Takarékon, néha megrázogatva 5 percig főzzük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk apróra metélt petrezselyemmel, és meglocsoljuk egy evőkanál olívaolajjal.

630 kcal/adag, 2646 kJ

A Meglepetés tippje
A bab főzése nem tart sokáig, ha kuktát használunk hozzá.


Elkészítési idő: 45 perc + az áztatás



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!