2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Pácolt bárány burgonyalángoson

Hozzávalók:
1 kg körüli báránycomb, 1 liter olaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg paradicsompüré, 1 csomag vegyes zöldség, 3 dl vörösbor, 10 dkg gomba, 10 dkg sonka, 1 fej lilahagyma, 10 dkg juhsajt, 2 közepes burgonya, 10 dkg finomliszt, 4 tojás, fokhagyma, egész bors, borókabogyó, kakukkfű, rozmaring, babérlevél tetszés szerint, só

Elkészítés:
A megmosott és kicsontozott báránycombot zsineggel összekötözzük, sóval bedörzsöljük, meghintjük kakukkfűvel, rozmaringgal, majd olajba téve 2 napig pácoljuk. A felaprított vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a konyhakész leveszöldséget, a paradicsompürét, az egész borsot, a borókabogyót, és az egészet tovább pirítjuk, majd felengedjük vízzel. Beletesszük a pácolt báránycombot, és fedő alatt puhára pároljuk. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáöntjük a vörösbort. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, beletesszük a lisztet, a tojást, sózzuk, őrölt borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, jól kidolgozzuk. Kis cipókat formálunk belőle, kézzel lángosformára nyújtjuk, forró olajban kisütjük. Tálaláskor a felszeletelt báránycombból 3 vékony szeletet a burgonyalángosra teszünk, és mindegyik szeletet sonkával, juhsajttal, pirított gombával, lila hagymával díszítjük.

A Meglepetés tippje
Elődeink nagyon kedvelték a bárányt, birkát, s Franciaországban, Angliában valóságos nemzeti eledelnek számít. Az olasz, az ír konyha minden méltánylást megad neki.


Elkészítési idő: 2 nap pácolás + 60 perc párolás, lángos: 55 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!