2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Húsvéti jégkrém

Hozzávalók:
1 liter habtejszín, 5 dkg étcsokoládé, 15 dkg porcukor, 10 dkg pirított mandulaforgács, 5 tasak vaníliás cukor, 3 tojássárgája

Elkészítés:
A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd kanalanként adagolva hozzákeverjük a tojássárgájával habosra kevert porcukrot. A mandulaforgácsot teflon serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük, és a masszába forgatjuk, végül belekeverjük a vaníliás cukrot. Fagylaltkehelybe, tetszés szerint választott formába kevés csokoládét reszelünk, kevés krémet kanalazunk rá, és így folytatjuk az adagolást, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ha elkészültünk az adagolással, a kelyheket mélyhűtőbe tesszük, és 4 órán keresztül állni hagyjuk, hogy a jégkrém megdermedjen. Közvetlenül a vendégek kínálásakor vesszük ki a hűtőszekrényből, a jégkrém tetejét kevés forró csokoládéval meglocsoljuk, és mentalevéllel díszítjük.

1181 kcal/adag, 4960 kJ

A Meglepetés tippje
Mandulaforgács helyett pirított mogyoróval is nagyon finom.


Elkészítési idő: 35 perc + 4 óra hűtés



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!