2014. április 17., csütörtök ; Rudolf napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 




Máglyarakás másképpen

Hozzávalók:
5 alma, 3 dkg vaj, 8 dkg barnacukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 dl víz

Elkészítés:
A sütőt 180º C-ra előmelegítjük. Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és felkockázzuk. Fedő alatt 1 dl vízben puhára pároljuk. Amikor megpárolódott, belekeverjük a vajat, az evőkanálnyi cukrot, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belehalmozzuk az almás pépet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a maradék cukrot kanalanként belekeverjük, és az alma tetejére halmozzuk úgy, hogy minden kanálnyi hab külön csúcsot képezzen. A tálat az előmelegített sütőbe toljuk, ahol a csúcsok gyönyörű zsemleszínűre sülnek. Amennyiben sütőformában készítjük el, mindenképpen olyan méretű formát válasszunk, amelyben a máglyarakás térfogat növekedése miatt nem tud kifordulni a formából.

230 kcal/adag, 966 kJ

A Meglepetés tippje
Az alma mellé szezonban rakhatunk ribizlit, magozott meggyet, vagy bármilyen savanykás gyümölcsöt, amely jól társítható az almához.


Elkészítési idő: 70 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!