2014. augusztus 01., péntek ; Boglárka napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények  Jegyzőkönyv 




Galuskasaláta retekkel

Hozzávalók:
30 dkg galuska, 1 evőkanál fűszervaj, 20 dkg májpástétom, 1 evőkanál napraforgóolaj, 1 csomó vékony szeletekre vágott hónapos retek, 1-1 csokor apróra vágott petrezselyem és turbolya; a mártáshoz: 10 dkg fűszeres krémsajt, 1 dl tejszín, 3 evőkanál dijoni magos mustár, 1 gerezd zúzott fokhagyma, ételízesítő

Elkészítés:
30 deka liszthez teszünk egy egész tojást, kevés sót, elkeverjük, és felengedjük annyi vízzel, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. A tészta ne legyen se túl híg, se túl sűrű. Forró, lobogó vízbe csipet sót teszünk, és galuskaszaggató segítségével beleszaggatjuk a galuskát. Megvárjuk, amíg feljön a víz tetejére, szűrőkanál segítségével kiszedjük, leöblítjük, és előhevített fűszervajban 4 perc alatt átmelegítjük. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. A májpástétomot kockákra vágjuk, forró olajban megforgatjuk, és tálba szedjük. A hónapos retek mindkét végét levágjuk, alaposan megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A piros héját rajta hagyjuk. A galuskát, a retket és a zöld fűszereket is a májpástétommal teli tálba tesszük. Elkészítjük az öntetet. A krémsajtot simára keverjük a tejszínnel, a mustárral, a zúzott fokhagymával, az ételízesítővel, és a salátára öntjük. Behűtve fogyasztjuk.

615 kcal/adag, 2583 kJ

A Meglepetés tippje
Ha kevés az időnk, készen kapható galuskából is elkészíthetjük. Ahhoz csak vizet kell forralni, és néhány percre beleszórni a tésztát.


Elkészítési idő: 40 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Sanoma Media Budapest Zrt. • Minden jog fenntartva!