2017. június 23., péntek ; Zoltán napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sárgarépaleves tortellinivel

Hozzávalók:
2 szál újhagyma, 4 evőkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 sárgarépa, 2 evőkanál liszt, 1 liter húsleves (marhahúsleves-kockából), 25 dkg tortellini, 10 dkg parmezán sajt, 3 kanál tejföl, 1 evőkanál koriander, 1 evőkanál currypor, kis darab reszelt gyömbér, só, bors

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és forró vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, áttört fokhagymát. A megtisztított, megmosott és vékony csíkokra gyalult sárgarépát a zsiradékon megfuttatott hagymához keverjük. Megsózzuk, curryporral, borssal és csipetnyi reszelt gyömbérrel fűszerezzük. Lisztet hintünk a tetejére, jól elkeverjük, és felengedjük a húsleveskockából előre elkészített marhahúslevessel. A tortellinit a levesbe tesszük, és gyenge tűzön addig főzzük, míg a hozzávalók mind puhára főnek. A koriander leveleit lecsipkedjük, megmossuk, és a levesbe tesszük, hogy még jobban fokozzuk az ízhatást. Amikor a leves elkészült, tányérba szedjük, a tetejét készen kapható reszelt parmezán sajttal vagy hozzá hasonló ízhatású Pannónia sajttal megszórjuk.

476 kcal/adag, 1999 kJ

A Meglepetés tippje
A sajtot abban az esetben elhagyhatjuk, ha a levesbe sajtos tortellinit főzünk.


Elkészítési idő: 35 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!