2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Zöldfűszeres csirke karottával

Hozzávalók:
1 csomag újhagyma, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg fenyőmag, fél csokor csombor, 1 szál tárkony, 1 tojás, 4 szelet kenyér, 1 adag leveszöldség, 1 bontott csirke, 1,5 dl fehérbor, 1 teáskanál méz, 1 mokkáskanál étkezési keményítő, 2 liter húsleves (kockából), só, bors

Elkészítés:
A zöldhagymát megtisztítjuk, és a zöldfűszerekkel együtt apróra vágjuk. A fenyőmagot felhevített vajon megpirítjuk. A kenyér belét kiszedjük, kockára vágjuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, a fenyőmagot, a zöldhagymát, sózzuk, borsozzuk, és egy egész tojással pépet készítünk belőle. A csirkét előkészítjük. A bőrét a pihéktől megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül fűszerezzük, és beletöltjük a fűszeres pépet. A nyílást hústűvel összefogjuk, vagy bevarrjuk. A csirkét tepsibe tesszük, mellé rakjuk a megtisztított és megmosott leveszöldségeket, ráöntjük a levest, és 180º C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Félidőben hozzáöntjük a bort, és még körülbelül egy órán keresztül sütjük. Időnként meglocsoljuk a levével. A mézet összekeverjük a csomborral, és amikor már kezd pirosodni a csirke, a tetejére kenjük. A csirke alatt maradt szószt leszűrjük, és a sülttel együtt tálaljuk. Köretnek a csirke mellett sült sárgarépát tálaljuk, vagy készíthetünk párolt burgonyát is.

634 kcal/adag, 2663 kJ

A Meglepetés tippje
Ha nincs fenyőmagunk, vagy túl drágának ítéljük, akkor használhatunk helyette durvára vágott diót vagy mogyorót.


Elkészítési idő: 95 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!