2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Sárgarépás muffin 6 darabhoz

Hozzávalók:
3 szál sárgarépa, fél citrom reszelt héja, 10 dkg finomliszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, 10 dkg darált mogyoró, 1 tojás, 10 dkg barnacukor, 1 dl tejföl, 0,5 dl étolaj; a mázhoz: 8 dkg porcukor, 2 evőkanál citromlé, 6 db marcipánrépa; a sütéshez: 6 db sütőpapírforma

Elkészítés:
A sütőt 180º C-ra előmelegítjük. A muffinsütőformába belehelyezzük a sütőpapírformákat, vagy ha nincs otthon, kivajazzuk a forma belsejét. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és vékonyan lereszeljük, citromot nyomunk rá, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Hozzáadagoljuk a lisztet, a sütőport, a gyömbért és a darált mandulát. A felvert tojást a cukorral habosra keverjük, beletesszük az olajat, a tejfölt, és a lisztes keverékhez adjuk, majd az egészet könnyedén összeforgatjuk. A tésztát a sütőformákba adagoljuk, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Amikor elkészült, még 10 percig pihentetjük, mielőtt kivennénk a formából. Sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, elkészítjük a mázat. A porcukorból a citromlével fényes, sima mázat keverünk, és belemártogatjuk a muffinok tetejét, aztán ráteszünk mindegyik tetejére 1-1 marcipánból készült kis répát.

458/darab, 1923 kJ

A Meglepetés tippje
Elhagyhatjuk róla a marcipándíszítést, mert elég sokba kerül a marcipánmassza, az íze úgyis elárulja a benne lévő sárgarépát.


Elkészítési idő: 50 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!