2017. szeptember 21., csütörtök ; Máté, Mirella napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Brokkolitorta

Hozzávalók:
A tésztához: 40 dkg liszt, 10 dkg margarin vagy vaj, 1 tojás, 2 dl tejföl, fél tasak sütőpor, csipetnyi só. A töltelékhez: 80 dkg tisztított brokkolirózsa,15 dkg füstölt reszelt sajt, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, késhegynyi őrölt szerecsendió, őrölt fekete bors

Elkészítés:
A lisztbe belekeverjük a sütőport, a sót, hozzáadjuk az összemorzsolt vajat. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a liszthez tesszük, beleöntjük a tejfölt, és az egészet jól összedolgozzuk. Cipót gyúrunk belőle, és letakarva, hideg helyen fél órát pihentetjük. A megtisztított, megmosott brokkolit kisebb rózsákra szedjük, és lobogó, forró sós vízben pár perc alatt puhára főzzük. Kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, majd félretesszük. A sütőt 180º C-ra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk, körbehintjük liszttel, hogy a vajas részt mindenhol befedje. A tésztából akkora kerek formát nyújtunk, amekkorával ki tudjuk bélelni a tortaformát, hogy még a peremére is jusson. Villával megszurkáljuk az alját, és a 180º C-ra felmelegített sütőben 10 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük a sütőből, a tetejére rakjuk a brokkoli rózsákat, meghintjük sóval, borssal, szerecsendióval. A reszelt sajtot összekeverjük a tejföllel, az apróra vágott petrezselyemmel, a tojással, hozzáadjuk a tésztánál szétválasztott tojás fehérjét is, sózzuk, borsozzuk, és ezt a keveréket ráöntjük a brokkolira, majd a sütőben 180º C-on újabb 15 perc alatt pirosra sütjük.

902 kcal/adag, 3788 kJ

A Meglepetés tippje
A brokkoli főzésénél figyeljünk arra, hogy rózsái ne essenek szét. Tavaszi idényben tetszés szerint készíthetjük póréhagymával is.


Elkészítési idő: 1 óra 20 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!