2017. szeptember 21., csütörtök ; Máté, Mirella napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Gyümölcsös zellersaláta joghurttal

Hozzávalók:
1 fej zeller, 2 grépfrút, 3 alma, 2 dl joghurt, 1 szem dióbél, 1 kávéskanál citromlé, csipetnyi őrölt gyömbér, őrölt fekete bors, kevés ecet, só

Elkészítés:
A zellert meghámozzuk, megmossuk, és vékony gyufaszálnyi hasábokra vágjuk. Vizet forralunk, beletesszük az ecetet, és a zellercsíkokat 2-3 percre a forró, lobogó ecetes vízbe mártjuk. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A grépfrútot meghámozzuk, hártyáiból kivájjuk a grépfrút húsát, és kockákra vágjuk. A leforrázott zellert, a grépfrútot, az almát mély salátástálba tesszük, jól összeforgatjuk. A 2 dl natúr joghurtot összekeverjük a gyömbérrel, a frissen őrölt borssal, és a gyümölcsökre öntjük. Hűtőszekrénybe téve pár órát érleljük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk durvára vagdalt dióbéllel.

113 kcal/adag, 475 kJ

A Meglepetés tippje
Grépfrút helyett mandarinnal, naranccsal vagy az évszaknak megfelelő gyümölccsel is elkészíthető.


Elkészítési idő: 20 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!