2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Színes sültpaprika-saláta

Hozzávalók:
1 kg vastag húsú színes (sárga, zöld, piros) kaliforniai paprika, vagy a hazai húsos sárga paprika, 4 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint ecet, cukor, só, bors

Elkészítés:
A megmosott paprikákat egy közepes nagyságú tepsiben egymás mellé tesszük, és 190º C-ra előmelegített sütőben mind a két oldalukat barnára sütjük.
Elkészítjük a salátalét. Fél liter vízbe sót, borsot, ecetet, cukrot teszünk, és 3 gerezd zúzott fokhagymát. Természetesen tehetünk kevesebbet is belőle, ha nem akarjuk, hogy nagyon intenzív íze legyen tőle. Jól összekeverjük, hogy a lében minél hamarabb feloldódjon a cukor és a só is. Amikor a sült paprikák kihűltek, lehúzzuk a héjukat, és beletesszük a salátalébe. Jól záródó üvegbe adagoljuk, és hűtőszekrényben egy napig érleljük, csak utána kínáljuk. Tálalás előtt a levét leszűrjük, és barna kenyér vagy rozskenyér szeletekkel (piríthatjuk is) kínáljuk. Salátaként hús mellé is adható.

216 kcal/adag, 907 kJ

A Meglepetés tippje
Egyszerre nagyobb adagot is készíthetünk, mert üvegben, hűtőszekrényben hosszabb ideig eláll.


Elkészítési idő: 45 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!