2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Parmezános krémleves

Hozzávalók:
10 dkg reszelt parmezán sajt, 1 tojássárgája, 1 liter tej, 2 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, 1 zsömle

Elkészítés:
A petrezselymet megmossuk, felitatjuk róla a vizet és felaprítjuk. A zsemlét kis kockákra vágjuk és forró vajon aranysárgára pirítjuk. Ügyelünk arra, nehogy megégjen. A maradék vajat felhevítjük, beletesszük a lisztet, és enyhén megpirítjuk, majd felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, és állandó kevergetés mellett, forrástól számított 10 percig kis lángon főzzük. Figyeljünk arra, hogy ne legyen csomós. Lezárjuk alatta a tüzet, és hűlni hagyjuk. Kiveszünk belőle egy tálkára valót, beletesszük a tojássárgáját, a 10 deka reszelt parmezán sajtot, és jól kikeverjük, majd a levesbe habarjuk, megmelegítjük, de már nem forraljuk. Melegen tálaljuk, a tetejét megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és a pirított zsemlekockával.

387 kcal/adag, 1625 kJ

A Meglepetés tippje
Könnyen és gyorsan elkészíthető leves, vegetáriánusok étrendjébe is beilleszthető.


Elkészítési idő: 45 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!