2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Parmezános bárányborda

Hozzávalók:
4 szelet bárányborda, 20 dkg parmezán sajt, 2 tojás, 20 dkg liszt, 3 gerezd fokhagyma, bors, só, olaj a sütéshez

Elkészítés:
Ha jól akarjuk elkészíteni a bárányhúst, tisztában kell lenni az állat korával. Nyugodtan kérdezzük meg a hentest, hogy ne érjen csalódás bennünket. Rántani a szopósbárány húsa a legfinomabb, körülbelül négy hónapos koráig. Minél idősebb az állat, annál sötétebb színű a húsa és intenzívebb az íze. A húst bedörzsöljük sóval, megszórjuk frissen őrölt fekete borssal, majd felvert tojásban mind a két oldalát megmártjuk. Utána lisztbe forgatjuk, végül meghempergetjük a reszelt parmezán sajtban. Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a megtisztított, zúzott fokhagymát, éppen csak átforgatjuk, és máris rátesszük a panírozott bordákat. Közepesen erős tűzön 5-6 perc alatt kirántjuk. Leginkább paradicsomos babsaláta illik hozzá.

473 kcal/adag, 1986 kJ

A Meglepetés tippje
A bárányhús jellegzetes íze miatt tálalhatjuk zöldségkörettel, amit intenzív aromájú zöldfűszerekkel - kakukkfű, bazsalikom, üröm, oregano, zsálya stb. - szórunk meg.


Elkészítési idő: 45 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!