2014. november 25., kedd ; Katalin napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Darafelfújt

Hozzávalók:
4 tojás, 1 liter tej, 2 narancs reszelt héja, 10 dkg kristálycukor, 2 tasak vaníliás cukor, 25 dkg búzadara, 5 dkg margarin, 2 dl tejföl, csipet só, földieper a tálaláshoz; a forma kikenéséhez: vaj, zsemlemorzsa

Elkészítés:
A tejet felforraljuk és fokozatosan beleszórjuk a búzadarát. Kissé sózzuk, és takarék tűzön 3-4 percig továbbfőzzük. A tűzről levéve beletesszük a margarint, lefedjük, és hagyjuk, hogy a búzadara megduzzadjon, kihűljön. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat 2 kanál cukorral habosra keverjük. Beletesszük a tejfölt, a reszelt narancshéjat és a kihűlt darát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és felhasználjuk hozzá a maradék cukrot. Az egészet hozzádolgozzuk a cukros tojássárgájához. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk, és beleöntjük a masszát. A sütőt 170º C-ra előmelegítjük, és a tésztát kb. 1 óra alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak utána borítjuk tálra, majd felszeleteljük. 8 szeletet vágunk belőle. A darafelfújtszeletet meglocsoljuk a megtisztított, megmosott és átturmixolt, cukrozott eperrel. Megszórjuk porcukorral, és egy cikk gyümölcsöt teszünk a felfújt tetejére.

726 kcal/adag, 3049 kJ

A Meglepetés tippje
Nemcsak idényjellegű gyümölccsel tálalhatjuk, hanem a fagyasztóból kivett mirelit gyümölcs vagy konzerv is megfelelő.


Elkészítési idő: 1 óra 30 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!