2017. október 19., csütörtök ; Nándor napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Parmezános spenótos gombóc

Hozzávalók:
60 dkg burgonya, 50 dkg spenót, 1 tojás, frissen reszelt szerecsendió, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 3 sárgarépa, 2 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg darált hús, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál paradicsompüré, 2,5 dl zöldségleves (kockából), só, bors, 1 mokkáskanál szárított oregano, 1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük. A szárától megtisztított spenótot enyhén sós vízben 2 perc alatt előfőzzük, leszűrjük, összevágjuk. A burgonya héját leszedjük, és a tojással, liszttel, a parmezán sajttal, spenóttal, az étkezési keményítővel együtt összedolgozzuk, hogy képlékeny masszát kapjunk. Sóval, szerecsendióval fűszerezzük, és vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Lobogó, forró vízben 15 perc alatt kifőzzük, szitával kiszedjük és lecsepegtetjük. A konyhakész hagymát és a sárgarépát összevágjuk, majd felhevített olajon a darált hússal együtt megpirítjuk. Felengedjük a paradicsompürével, a levessel, és beletesszük az összevágott paradicsomot is. Megsózzuk, borsozzuk, teszünk bele oreganót, és pár percig továbbfőzzük. Forró vajban megforgatjuk a parmezános-spenótos gombócokat, és a húsos mártással együtt tálaljuk.

528 kcal /adag, 2218 kJ

A Meglepetés tippje
A darált marha- és sertéshús helyett készíthetjük ételünket pulykából is, ami intenzívebb fűszerezést kíván.


Elkészítési idő: 1 óra 20 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!